våre seneste nyheter

Anna James Boksmuglerne

FLUKT - Pernilla Ericson

Fjerde bok i den populære barnebokserien Den magiske bokhandelen. Milo bor på Den polysyllabiske ekspressen, eller Polly – et magisk tog som bruker fantasiens kraft til å reise gjennom både Historie og den virkelige verden. Toget tilhører onkelen hans, Horatio, som jobber som boksmugler av sjeldne bøker. Da Horatio tar på seg et nytt, farlig oppdrag, trenger han Tilly Blads hjelp. Tilly skylder ham nemlig en tjeneste. Men noen har sendt forgiftede eksemplarer av Trollmannen fra Oz som gaver til Horatio og bestefaren til Tilly, noe som får dem begge til å falle i dyp søvn. Tilly og Milo må kjempe en kamp mot klokken for å redde dem – og finne ut hva det er som egentlig foregår. De havner i Smaragdbyen med Dorothy og i Venezia i Italia i jakten på den mystiske Alkymisten, en mann som truer selve fantasien.

Christina Hunger Stella hunden som lærte å snakke

Stella hunden som lærte å snakke - Christina Hunger

Den utrolige historien om hvordan logopeden Christina Hunger lærte hunden Stella å kommunisere. Da Christina Hunger fikk valp i hus, tok det ikke lang tid før hun begynte å se en sammenheng mellom jobben sin og det nye kjæledyret. Hun jobbet med småbarn med forsinket språkutvikling ved å bruke en kommunikasjonsmetode kalt Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) og begynte å tenke på hunders evne til å forstå språk: Hvis hunder kan forstå ordene vi sier til dem, burde de ikke kunne være i stand til å bruke ord selv? Kunne hunder bruke ASK til å kommunisere med mennesker? Christina bestemte seg for å teste Stella. Hver gang de gikk ut, trykket hun på en knapp på potestørrelse programmert til å si «ut» med Christinas stemme. Nå, få år senere, har Stella mer enn 30 lydknapper som hun bruker på daglig basis, enten hver for seg eller satt sammen til setninger. Stella. Hunden som lærte å snakke er både en memoar og en gjør-det-selv-guide. Den skildrer reisen Stella og Christina har hatt fra første dag sammen til Stellas første ord, og andre høydepunkter, i tillegg til å vise frem teknikkene på en enkel og trinnvis måte, slik at du også kan lære hunden din å snakke!

Simon Häggström Jentene i skyggen

Jentene i skyggen - Simon Häggström

I București sliter atten år gamle Loredana med å skaffe nok penger til familien. Tilværelsen som prostituert i slummen er beinhard, så da hun blir lovet et liv i luksus i Sverige, hopper hun på tilbudet. Sykepleieren Lina blir mistenksom da hun treffer en mishandlet kvinne fra Romania. Noen uker tidligere hadde hun en annen pasient med lignende skader, og begge kvinnene samme uvanlige tatovering. Hva har hendt med dem? Sannheten viser seg å være langt verre enn Lina har forestilt seg. Rundt om i Stockholm er det leilighetsbordeller som drives av menn som kjøper og selger kvinner som handelsvarer. Markus Lundström og Natalia Volotkova i Menneskehandelgruppen er på sporet av et av disse nettverkene. Men de står fast og Natalia tar saken i egne hender – en beslutning som viser seg å bli like livsfarlig som den er effektiv. Jentene i skyggen er en virkelighetsnær skildring av det som skjer midt blant oss, men som få ser. Dette er den andre frittstående delen i serien om Menneskehandelgruppen.

Rull til toppen